Slepljeni medenjaci Klasika

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
27/05/2019
"Minuti za klasiku - predstavljamo vam ove slepljene medenjake Klasika, koji su zaista gotovi za par minuta "
Priprema40 min.
Kuvanje12 min.
Ukupno52 min.
Porcije18
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano93
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 2 šolje
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 1/2 šolje
  • ulje - 1/2 šolje
  • med - 2, 5 kašike
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • sirće - 1 /2 kašike
  • vanila - 1 komad
  • za slepljivanje
  • slatko - po želji
  • za valjanje
  • kokosovo brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Sa sastojicima gore nabrojanim napravimo testo za medenjake.

Podelomi ga na 2 dela, pro čemu svaki deo obormimo u duge fitilje.

Ove fiitilje sečemo na parčiće koje oblikujemo u medene loptice.

Svaku lopticu spljeskamo i poređamo u posudu za pečenje.

Stavljamo u rernu na 180 stepeni na 10-12 minuta.

Nakon što su ispečeni ostavljamo ih sa strane da se ohlade.

Lepimo dve po dve, sa slatkom koje izaberemo, i ostavljamo da malo izađe između dva slepljena medenjaka.

Uvaljamo svaki slepljeni medenjak u kokosovo brašno.

Poređamo u tanjir i serviramo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar