Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom. Dodajte ulje, med, kakao i sodu.
Promešajte dobro i dodajte po malo brašna, koje ste prethodno prosejali.
Čim bude teško da se meša kašikom, prebacite testo na brašnom posutu površinu i umesite sa preostalim brašnom.
Plehove za pečenje obložite papirom za pečenje. Od testa kidajte komade veličine oraha.
Oblikujte loptice i poređajte ih u pleh na rastojanju jednu od druge.
Medenjake pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni od 8 do 10 minuta.
Kada se medenjaci ispeku, dok su još topli, izdubite ih nožem. Mrvice sačuvajte u posudi.
Nakon toga sameljite orahe i mrvice u blenderu. Dodajte im šećer u prahu, kakao i meki maslac.
Promešajte dobro i na kraju dodajte nekoliko kašika svežeg mleka.
Dobivenom smesom napunite izdubljene polovine Božićnih medenjaka i slepite ih.
Istopite čokoladu i maslac u posudi na pari. Mešajte dok se čokolada ne istopi i dok smesa ne postane sjajna i homogena.
Ukrasite slepljene medenjake prema vašem ukusu uz pomoć šprica sa tankim krajem.