Vino od jabuka

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30471
Vino od jabuka1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"I kada vam doktor kaže da se bacite na voće, ne sporite - bacite se na jabukovo vino"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 1, 8 kg
  • voda - 3, 5 litara, vruća
  • šećer - 1, 3 kilograma
  • limun - sok od 2 komada
  • kvasac - 13 g, za vino
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite neoljuštene jabuke na parčiće i prelijte sa vodom. Presujte ih da iscuri sok i ostavite da odstoje 4 dana.

Tečnost se ponovo procedi i izmeri. Dodajte šećer, kvasac i sok od limna i ostavite da fermentiše na toplom. Kada prestanu da se pojavljuju mehurići, promešajte dobro i ostavite još 3 dana da se se smiri.

Procedite kroz gazu i sipajte u posudu, koja se čvrsto zatvara. Ostavite da odstoji 6 meseci. Spajte u flaše koje se čvrsto zatvaraju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti