Suvo vino od jabuka

01/03/2019
"Ludo vino od jabuka, sa kojim ćete obeležiti najlepše trenutke leta koje prolazi "
Priprema30 min.
Kuvanje6 min.
Ukupno36 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano223
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jabuke - 2 kg (pomešana kisela i slatka sorta)
  • voda - 10 l
  • med - 250 g
  • kvasac - 25 g, svež
  • cimet - 2 supene kašike, u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Recept je za suvo vino, ali dodajem malo meda, da ne bi kisilo. Možete staviti i do 500 g ili da ga ne stavite - pitanje želje.

Operite jabuke, nemojte ih ljuštiti i isecite na tanke komade. Stavite zajedno sa vodom u veliku šerpu ili kazanče na umerenu vatru. Kuvajte 5-6 minuta i periodično mešajte, posle ostavite dva sata da se ohlade.

U posudi pomešajte med sa cimetom, med treba da bude tečan.

Ovu smesu sipajte u jabuke i pokrijte krpom, ostavite negde gde može da ulazi vazduh.

Ostavite tako da odstoji 2 do 4 dana, nakon toga promešajte, procedite i sipajte u flaše, čuvajte ih u frižideru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar