Način pripreme
Opere se krompir i očisti se od tanke kore.
U posudu za pečenje, da joj prekriju dno (srednje veličine) sipaju se i začinjavaju se solju, biberom i začinima. Natrljaju se dobro rukom i poređaju se jedni do drugih celi.
Sa strane u posudu se sipa ulje, voda i ako ne prekriva bar jedan prst vašu posudu dodaje se još malo. Ali da se ima u vidu, da mladi krompir takođe sadrži dosta vode.
Odozgo se poređaju parčići maslaca i stavljaju se u rernu na 250 stepeni oko 30 minuta (ako je rerna zagrejan) i dok krompirići odozgo ne uhvate lepu koricu.
Vadi se posuda, okreću se pažljivo kašikom jedan po jedan i vraćaju se u rernu na još oko 30 minuta, dok ne bude gotovo.
Ako je voda sasvim uvrela, dodaje se još sasvim malo.
Pečeni krompir se servira dok je topao.
Prijatno uz mladi krompir sa maslacem u rerni!