Način pripreme
1. Očistite ćureće meso od žila i isecite ga na parčiće. Uvaljajte u biber i malo soli.
2. Iseckajte luk, praziluk, papriki, šargarepu ibeli luk na parčiće proizvoljne veličine i izdinstajte ih na umereno zagrejanom maslinovom ulju 10 minuta. Nakon što omekšaju pasirajte, ali da ne bude potpuno glatko.
3. U pasirano povrće sipajte paradajz pire ili narendan paradajz i kuvajte pod poklopcem još 10 minuta. Kontrolišite vatru da ne zagori ili mešajte s vremena na vreme.
4. Stavite komadiće mesa, alevu papriku, začine i so po ukusu, promešajte kratko i sipajte vino. Ostavite poklopac na posudi otvoren jedan minuta i mešajte da ispari alkohol.
5. Dodajte krompir, isečen na krupno, sipajte vodu i kuvajte još 25 minuta ili dok meso sa krompirom ne bude potpuno gotovo.
6. Ako je neophodno možete da razredite jelo sa još vodice ili da ostavite gušće.
Servirajte kuvanu ćuretinu sa aromatičnim provansalskim začinom obavezno vruću.
Prijatno!