Domaća seoska torta sa orasima

30/05/2019
"Sa ručno pripremljenim korama i omiljeni krem ove torte pleni ukusom, kao iz davnina "
Priprema45 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 368
  • Pregledi tokom meseca1093
  • Pregledi tokom sedmice650
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sastojke za koru pomešamo i mutimo dok ne dobijemo homogenu smesu. Podelimo na dva dela smesu i pečemo posebne kore u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, proveravamo čačkalicom za zube.

Dok se kore peku, pripremamo krem.

Umutimo jaja i šećer posebno, dodajemo brašno i vanilu i mleko, da bi kaša bila retka. Preostalo mleko od 1 l stavljamo da provri i dodajemo kašu da dobijemo gust krem.

Ja sam odvojila belanca i još 1/2 šolje šećera i mutimo na sneg. Kad se krem ohladi, dodajemo ih i mešamo spatulom. Krem bude mekši.

Ako želite, možete preliti kore da bi bilo sočno. Posle ređajte kore i krem.

Ukras torte sa orasima su mleveni orasi, ali može i nešto drugo. Gotova torta treba da odstoji bar nekoliko sati u frižideru pre serviranja.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar