Sultanski đuveč

plamen386plamen386
Početnik
1
Sultanski đuveč
Fotografije: Petya
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
3
"Kako se znalo koja je omiljena sultanova žena - to je bila ona koja je najbolje spremala Sultanski đuveč"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g, na kocke
  • maslac - 1 kašika
  • luk - 1 glavica
  • grašak - 1/2 šolje
  • patlidžan - 2 komada
  • biber
  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • pasta od paradajza - 1 kašika
  • ra preliv
  • brašno - 1 kašika
  • sveže mleko - 1 šolja
  • maslac - 1 kašika
  • kačkavalj - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Zagrejte tiganj i izdinstajte meso na kocke, dok se voda ne apsorbuje. Dodajte isečen luk i maslac i dinstajte nekoliko minuta.

2. Dodajte pastu od paradajza i dinstajte još 2 minuta. Isecite patlidžane na kocke i zapržite ih u zagrejanom ulju. Dodajte ih u meso zajedno sa graškom. Začinite solju u biberom.

3. Podelite kore za pitu na 3 dela. U malu posudu stavite prvi deo i stavite 1/3 smese sa mesom. Pokrijte kore i okrenite ćevap. Stavite ga u posudu za pečenje. Ponovite i sa preostalim sastojcima.

4. Istopite maslac u tiganju, dodajte brašno i promešajte minuta. Sipajte mleko i mešajte. Stavite da provri i kuvajte 3 minuta, začinite solju i biberom i sklonite sa ringle.

5. Sipajte sos preko ćevapa i zapecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Pospite sultanski đuveč kačkavaljem, zapecite još 5 minuta i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: