Način pripreme
1. Zagrejte tiganj i izdinstajte meso na kocke, dok se voda ne apsorbuje. Dodajte isečen luk i maslac i dinstajte nekoliko minuta.
2. Dodajte pastu od paradajza i dinstajte još 2 minuta. Isecite patlidžane na kocke i zapržite ih u zagrejanom ulju. Dodajte ih u meso zajedno sa graškom. Začinite solju u biberom.
3. Podelite kore za pitu na 3 dela. U malu posudu stavite prvi deo i stavite 1/3 smese sa mesom. Pokrijte kore i okrenite ćevap. Stavite ga u posudu za pečenje. Ponovite i sa preostalim sastojcima.
4. Istopite maslac u tiganju, dodajte brašno i promešajte minuta. Sipajte mleko i mešajte. Stavite da provri i kuvajte 3 minuta, začinite solju i biberom i sklonite sa ringle.
5. Sipajte sos preko ćevapa i zapecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Pospite sultanski đuveč kačkavaljem, zapecite još 5 minuta i servirajte.