Način pripreme
Zagrejte tiganj i izdinstajte meso u kockama, dok se voda ne apsorbuje. Dodajte isečen luk i maslac i dinstajte nekoliko minuta. Dodajte pastu od paradajza i dinstajte još 1 minut.
Isecite patlidžan na kocke i zapržite ga u zagrejanom ulju. Dodajte ga u meso zajedno sa graškom. Začinite solju i biberom.
Podelite kore za pitu na tri dela. U malu posudu stavite prvi deo i stavite dve trećine smese sa mesom. Pokrijte korama i okrenite kebap. Stavite ga u posudu za pečenje. Ponovite sa preostalim sastojcima.
Istopite maslac u tiganju, dodajte brašno i promešajte jedan minut. Sipajte mleko i mešajte. Stavite da provri i kuvajte 2-3 minuta, začinite solju i biberom i sklonite sa ringle.
Sipajte sos preko sultanskog kebapa u zapecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pospite kačkavaljem, zapecite još 5 minuta i servirajte.