Način pripreme
1. Pomoću ljuštilice oljuštite koru jedne pomorandže, samo narandžasti deo. Stavite je da se samelje u blenderu ili mlinu za kafu i pomešajte je sa šećerom u prahu.
2. Oljuštite svo citrusno voće od kore, tako da nema belih delova. Isecite na parčića i sklonite semenkice ako ih ima.
3. U posudu blendera ili miltupraktik stavite parčiće limuna i pomorandže sa šećerom. Uključite na punu jačinu da se samelju 2 minuta dok ne bude apsolutno glatko.
4. Sipajte led u voćnu tečnost. Ako su vam kocke mnogo velike, pre toga ih namrvite, da ne otežavaju previše rad vašeg uređaja, ako nije mnogo jak.
Uključite na nekoliko sekundi na srednju jačinu, da se dobiju fini ledeni komadići.
5. Gotov sorbe rasporedite u čaše i servirajte odmah kao osvežavajući napitak ili lek, svež završetak obilne večere ili ručka.