Bonapeti.rs»Recepti»Riba»File od tune sa limunom i krompirom

File od tune sa limunom i krompirom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4521501k211
File od tune sa limunom i krompirom
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
22/12/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
27 min.
Ukupno
32 min.
Porcije
1
"Raskošan predlog za ručak ili večeru onda kada vam se jede aromatična ribica - file od tune sa limunom i krompirom"

Potrebni sastojci

  • tuna - 1 komad, file
  • maslinovo ulje - 1 ½ supena kašika
  • limunov sok - od ½ limuna
  • so - 1/4 kašičice
  • crni biber - 2 prstohvata
  • origano - 2 prstohvata
  • bosiljak - 2 prstohvata
  • beli luk u prahu - 1/4 kašičice
  • krompir - otprilike 150 g, mali
  • parmezan - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Pomeša se 1 supena kašika ulja sa limunovim sokom i po pola začina. Dobro se izmeša. File tune se marinira na 15 minuta.

Za to vreme se pomeša ostalo ulje (½ supene kašike) sa drugom polovinom začina.

Krompir se opere i oguli, nasecka se na veće komade. Pomešaju se sa začinima i nakon toga se raspoređuju u jednoj polovini nauljene tepsije. Krompir se peče 15 minuta na 200°C.

Nakon toga na desni deo tepsije se stavlja riba i peče se 6 minuta.

Posle se vadi, riba se okreće i vraća se nazad na 3 minute.

Nakon toga se pojačava na 250°C, posipa se parmezanom po krompiru i tepsija se vraća na još 3 minute.

Raskošan predlog za ručak ili večeru onda kada vam se jede aromatična ribica - file od tune sa limunom i krompirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: