Način pripreme
Priprema ukusnog rolata od jaja nije težak zadatak. Za to nam je potreban tiganj sa dnom koje se ne lepi.
Promešamo u posudi tri jajeta uz pomoć viljuške. Začinimo himalajskom solju i mlevenim biberom. Poparimo listove zelja toplom vodom, za trenutak nakon što omekšaju ih sitno isečemo.
Isečeno zelje ocedimo i iscedimo sok, pritiskamo rukom. Dodajemo u jaja i promešamo. Sipamo u tiganj nerafinisano suncokretovo ulje i čim se ugreje sipamo smesu.
Kad palačinka od jaja počne da se steže sa donje strane, a odozgo je još sirova, veoma sporo i pažljivo presavijamo da se oblikuje rolat.
Silikonskom spatulom pritiskamo i zadržimo kratko da se zalepi i oblikuje. Ako je potrebno dodajemo još malo nerafinisanog suncokretovog ulja - poželjno je da se ne lepi po tiganju. Vrtimo sa svih strana da se ravnomerno prži dok ne dobijemo zlatnu boju.
Serviramo u lepom tanjiru, isečen na krugove - male rolate.
Izuzetno interesantne slike se oblikuju u unutrašnjosti rolata zbog zelja.
Veoma ukusno!