Način pripreme
Jaja se umute, tek toliko da se objedine belanca i žumanca. Dodaju se majonez i kačkavalj narendan na sitno.
Smesa se sipa u pleh od rerne, postavljen papirom za pečenje,
Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok blago ne porumeni.
Pečurke se iseku na sitno.
U tiganju u zagrejanom ulju se dinsta sitno isečen luk. Dodaju se pečurke i kuvaju se dok ne budu gotove. Smesa se ostavlja da se ohladi.
U nju se dodaje mleveno meso i začinjava se začinima. Meša se veoma dobro.
Ohlađen slani rolat se oslobađa papira.
Sa strane na kojoj je bio papir se raspoređuje nadev.
Uvija se u rolat.
Rolat se stavlja u posudu za pečenje i pokriva se aluminijumskom folijom.
Stavlja se u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i zapeče se 20-25 minuta.
Nakon što se rolat prohladi seče se na kriške.
Prijatno!
Rolat od jaja sa mlevenim mesom i pečurkama je gotov.