Način pripreme
1. Umutite maslac sa šećerom na mekan krem. Dodajte jedno po jedno jaje uz neprestano mešanje, nakon toga sipajte mleko i sok od limuna (60 ml).
2. Prosejte u smesu brašno sa praškom za pecivo i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
3. Namažite malo okrugao silikonski kalup, približnog prečnika 22 cm sa širokom rupom u sredini. Ako nemate, koristite šta imate, ali geldajte da se solidarišete sa količinom smese.
4. Pospite dno i ivce kalupa braon šećerom tako da se kristali zalepe lepo i onda sipajte smesu i poravnajte.
5. Pecite kolač u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta ili proverite čačkalicom za zube.
Dok je još topao, izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.
6. Za sirup stavite na vatru 120 ml soka od limuna - sveže isceđen i proceđen, zajedno sa vodom i šećerom. Kuvajte na umerneoj vatri 15 minuta.
7. Sa ovim sirupom prelijte kolač od limuna, kašiku po kašiku da se lepo natopi.
Ostavite preliveni kolač da se potpuno ohladi.
Isecite kolač od limuna na komade i servirajte. Neka vam je slatko!