Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pileće džigerice u rerni sa lukom i mladim belim lukom

Pileće džigerice u rerni sa lukom i mladim belim lukom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Pileće džigerice u rerni sa lukom i mladim belim lukom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"E sad da se nađe jedno ohlađeno pivo i sve će biti baš savršeno"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 600 - 700 g
  • luk - 2 koamada, glavice
  • mladi luk - 2 - 3 pera
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • soja sos - 2 kašike
  • brašno - za valjanje
  • pikantina od povrća - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 1/2 kašike
  • peršun - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo dobro pileće džigerice.

U posudu za pečenje stavljamo ulje i dodajemo luk isečen na polu mesece i sitno isečena pera mladog belog luka.

U posudicu stavljamo brašno i pikantinu, dobro mešamo.

Uvaljamo pileće džigerice i poređamo preko luka i belog luka.

Odozgo posipamo maslinovim uljem i sipamo pola šolje vode.

Stavljamo u rernu i pečemo dok ne bude gotovo.

Pri serviranju posipamo peršunom isečenim na sitno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: