Sočna torta od starog uskršnjeg kolača

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79403
31/05/2019
"Sa starim uskršnjim kolačem napravićete najsočniju tortu - kažemo da znate "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano32
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo krem - u šerpi umutimo žumanca sa šećerom, dodajemo sveže mleko, šećer i brašno i mešamo.

Banane, koje ćemo koristiti je najbolje da budu prezrele, zato što su slađe. Pasirajte ih i dodajte ih u smesu. Stavite na ringlu i mešajte dok ne provri i ne zgusne se. Po želji dodajte jednu grudvu maslaca i promešajte.

U drugoj posudi zagrejte mleko i dodajte nalomljenu čokoladu, mešajte dok se ne homogenizuje. Uskršnji kolač isecite na tanke kriške debljine oko 5-6 milimetra.

U posudu za pečenje sa dnom koje se skida poređajte gusto uskršnji kolač. Prelijte čokoladnom smesom i rasporedite krem. Tako ponavljamo dok se uskršnji kolač ne potroši, pri čemu skroz odozgo raspoređujemo krem.

Pokrijte prozračnom folijom, da ne uhvati koricu i stavite u frižider da se stegne na nekoliko sati.

Neposredno pre serviranja pospite šećernim mrvicama. Veoma ukusan, sočan recept za korišćenje preostalog uskršnjeg kolača!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar