Prolećna tortilja sa spanaćem i mladim belim lukom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77613
31/05/2019
"Proleće je naše omiljeno godišnje doba koje volimo jer čedsto-često jedemo prolećnu tortilju sa spanaćem i mladim belim lukom"
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano118
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • spanać - 200 g
  • mladi beli luk - 3 - 4 struka
  • mladi luk - 2 struka
  • so - 2 prstohvata ili po ukusu
  • jaja - 4 komada L/XL
  • ulje - 30 - 40 ml
* merne jedinice

Način pripreme

1. Operite, očistite i isecite spanać, mladi beli luk i luk. Zapržite ih dok ne omekšaju u ulju i ocedite od masnoće ali je sačuvajte.

2. Blago umutite jaja, ne treba da postanu pena. Čim se smesa od spanaća blago prohladi sipajte je u jaja, posolite i umutite.

3. Zagrejte tiganj sa nelepljivim dnom na umerenoj vatri sa malo masnoće (1-2 kašike). Sipajte smesu za tortilju i poravnajte.

4. Pecite dok krajevi ne pobele (oko 5 minuta) i okrenite brzim pokretima na pljosnati poklopac ili tanjir većeg prečnika od tiganja. Vratite nazad tortilju u njega i vratite na vatru na 2-3 minuta da se zapeče i sa druge strane.

5. Gotovu prolećnu tortilju servirajte toplu ili ohlađenu, jednako je ukusna.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar