Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Tapas»Tapas umak sa estragonom, spanaćem i mladim belim lukom

Tapas umak sa estragonom, spanaćem i mladim belim lukom

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661205k175
Tapas umak sa estragonom, spanaćem i mladim belim lukom
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 5
02/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Ako mislite da nemate apetit, ne žurite da ustajete od stola - serviramo tapas umak sa omiljenim sastojcima"

Potrebni sastojci

  • susamov tahini - 2 - 3 kašike, sirov
  • ovsene mekike - 3 kašike, od ovsenog mleka
  • grašak - 2 - 3 kašike, iz tegle
  • bejbi spanać - 1 šaka, listići
  • estragon - 12 - 15 listića
  • mladi beli luk - 5 - 6 perca
  • mirođija - 1/3 vezice, bez drški
  • sok od limuna - 1 - 2 kašike, po ukusu
  • himalajska so - 1/2 kašičice, ravna, po ukusu
  • biber - 3 prstohvata
  • kumin - 1/2 ravne kašičice, po ukusu
  • đumbir - 2 - 3 prstohvata, po želji
  • voda - oko 3 - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Ekspresan recept za jedan izuzetno aromatičan tapas.

Natopimo 15 minuta 4 kašike finih ovsenih pahuljica u jednoj šolji filtrirane vode, blendiramo i nakon toga procedimo mleko dobijajući ovsene mekike koje ćemo koristiti kao osnovnu komponentu za zgušnjavanje u namazu.

U malu posudu moćnog nutribuleta sipamo jedan za drugim sastojke: tri pune kašike ovsenih mekika, 2 pune kašike sirovog susamovog tahinija, 2-3 kašike graška iz tegle, isečenu ili iskidanu šaku listića bejbi spanaća, oko 12-15 listića svežeg estragona, nekoliko pera mladog belog luka i trećinu vezice sveže mirođije (bez drški).

Promešamo zajedno sa začinima - pola ravne kašičice himalajske soli (po ukusu), tri prstohvata mlevenog bibera u mlinu, pola ravne kašičice kumina i po želji - 2-3 prstohvata đumbira u prahu.

Prelivamo sa 1-2 kašike sveže ceđenog soka od limuna (po ukusu) i oko 3-5 kašike vode u zavisnosti od gustine.

Blendiramo dok se ne dobije nežna kremasta konzistencija.

Serviramo aromatičan tapas umak sa estragonom, spanaćem i mladim belim lukom - sveže biljno predjelo sa omiljenim domaćim grisinima i štapićima ili za umakanje uz tortilje.

Čudesno ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti