Način pripreme
1. Ugrejte vodu sa maslacem, mašću, šećerom, solju i praškom za pecivo. Čim provri odjednom sipajte brašno i mešajte intenzivno dok kuvano testo ne počne da se odvaja od ivica posude.
2. Odovjite posudu sa vatre i sačekajte 10 minuta da se ohladi. Nakon toga razbijajte jedno po jedno jaje uz neprestano mućenje mikserom ili metalnom žicom. Dok se lepo ne integriše jedno jaje, nemojte dodavati sledeće.
3. Ugrejte ulje na umerenoj vatri i sa špricem ili dve kašike stavljajte po malu količinu smese u ugrejanu masnoću. Pržite dok se krofnice ne nadignu i dok ne odibju zlatnu boju sa obe strane. Ako brzo pregore, smanjite malo vatru da ne ostanu žive unutra.
4. Izvadite na ubrus da se ocedi višak masti.
Servirajte sa sirom, slatkom ili šećerom u prahu.
* Pošto krofnice ostaju šuplje unutra, možete ih napuniti kremom, šlagom, čokoladom ili šta god vam se dopada.