Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta sa Pavlakom»Torta sa kuvanim testom i ukusnim kremom

Torta sa kuvanim testom i ukusnim kremom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922944k330
Torta sa kuvanim testom i ukusnim kremom
Fotografije: Maria Simova
1 / 5
11/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
12
"Džekpot - priprema se lakše nego što izgleda i neverovatno je ukusna"

Potrebni sastojci

  • za kuvano testo
  • voda - 2 šolje
  • ulje - 1 šolja
  • brašno - 2 šolje
  • so - 0.5 kašičice
  • šećer - 1 kašičica
  • jaja - 6 komada
  • vanila - 2 komada, u prahu
  • krem od pavlake
  • sveže mleko - 60 ml
  • skrob - 60 g
  • šećer - 150 g
  • vanila - 1 komad, ampula
  • maslac - 50 g
  • tečna pavlaka - 250 g
  • glazura
  • čokolada - 10 g
  • maslac - 30 g
  • tečna pavlaka - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte odmerenu količinu vode u šerpu i stavite da vatru da provri. Dodajte šećer, so i ulje. Kad ponovo provri, odjednom sipajte brašno u vrelu smesu, mešajte energično dok ne dobijete loptu od testa, koja se odvaja od ivica šerpe.

Skinite šerpu sa vatre i prebacite testo u posudu, kad se ohladi, dodajte jedno po jedno jaje uz neprestano mešanje dok ne dobijete homogeno testo.

Podelite testo na tri dela, svaki deo rasporedite u pleh, obložen papirom za pečenje, i pecite po jednu koru u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne dobiju zlatnobraon boju, ostavite da se ohlade.

Za krem u metalnoj posudi pomešajte hladno mleko, skrob, šećer i mešajte dok se skrob ne rastvori. Stavite na tihu vatru i kuvajte dok se krem ne zgusne. Dodajte maslac, isečen na kockice, vanilu, i mešajte dok krem ne upije maslac.

Pokrijte krem streč folijom i ostavite tako da se potpuno ohladi. Posebno umutite pavlaku na mekan krem i u njega dodajte krem u etapama, do kraja, dobijate veoma ukusan mlečni krem sa pavlakom.

Počnite da sastavljate tortu, na odgovarajući tanir stavite jednu koru i pritisnite da se poravna (prilikom pečenja se podiže i postaje šuplja, kao ekler), namažite delom krema. Tako uradite sa sve tri kore, završite kremom.

Dekorišite tortu pripremljenom i hladnom glazurom, prethodno rastopite čokoladu u maslacu i pavlaku. Odlična torta sa korama kao za eklere i odličnim mlečnim kremom sa pavlakom, ukrašena čokoladom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: