Način pripreme
Sipajte odmerenu količinu vode u šerpu i stavite da vatru da provri. Dodajte šećer, so i ulje. Kad ponovo provri, odjednom sipajte brašno u vrelu smesu, mešajte energično dok ne dobijete loptu od testa, koja se odvaja od ivica šerpe.
Skinite šerpu sa vatre i prebacite testo u posudu, kad se ohladi, dodajte jedno po jedno jaje uz neprestano mešanje dok ne dobijete homogeno testo.
Podelite testo na tri dela, svaki deo rasporedite u pleh, obložen papirom za pečenje, i pecite po jednu koru u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne dobiju zlatnobraon boju, ostavite da se ohlade.
Za krem u metalnoj posudi pomešajte hladno mleko, skrob, šećer i mešajte dok se skrob ne rastvori. Stavite na tihu vatru i kuvajte dok se krem ne zgusne. Dodajte maslac, isečen na kockice, vanilu, i mešajte dok krem ne upije maslac.
Pokrijte krem streč folijom i ostavite tako da se potpuno ohladi. Posebno umutite pavlaku na mekan krem i u njega dodajte krem u etapama, do kraja, dobijate veoma ukusan mlečni krem sa pavlakom.
Počnite da sastavljate tortu, na odgovarajući tanir stavite jednu koru i pritisnite da se poravna (prilikom pečenja se podiže i postaje šuplja, kao ekler), namažite delom krema. Tako uradite sa sve tri kore, završite kremom.
Dekorišite tortu pripremljenom i hladnom glazurom, prethodno rastopite čokoladu u maslacu i pavlaku. Odlična torta sa korama kao za eklere i odličnim mlečnim kremom sa pavlakom, ukrašena čokoladom.