Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Slana Pita»Pita od povrća sa kuvanim testom

Pita od povrća sa kuvanim testom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k445
Pita od povrća sa kuvanim testom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
04/11/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Neki kulinari nisu samo kulinari, već pravi kreatori - kompozitori i umetnici! Zato su njihova jela kao umetnička dela!"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • voda - 250 ml
  • maslac - 100 g
  • šećer - 1 kašičica
  • brašno - 150 g
  • so - 1 prstohvat
  • jaja - 4 komada
  • za nadev
  • paprika - 1 komad zelena
  • paprika - 1 komad žuta
  • paprika - 1 komad crvena
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 6 - 7 komada
  • ulje
  • so
  • biber
  • beli biber
  • parmezan - 50 g
  • kačkavalj - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajućoj posudi dovedite vodu do ključanja. Dodajte maslac, šećer i so. Kada dostigne tačku ključanja, skloniti sa ringle, sipati brašno i snažno mešati drvenom kašikom.

Vratite šerpu na šporet i kuvajte dok se ne dobije glatko testo. Pustite da se testo ohladi.

Papriku očistiti od semenki, luk od ljuski i iseći na odgovarajuće komade.

Dinstajte povrće na zagrejanom ulju dok ne omekša. Dodajte očišćene i seckane pečurke.

Fil je gotov kada proizvodi dobiju svetlo braonkastu boju. Dodajte parmezan, promešajte i ohladite.

Na dno odgovarajućeg pleha stavite papir za pečenje. Nauljite zidove.

Razvijte deo testa, pokrivajući dno i stranice. Pecite u zagrejanoj rerni, bez otvaranja, oko 10-15 minuta.

Izvadite pleh, sipajte fil, prelijte razmućenim jajetom, začinite biberom.

Preostalo testo razvucite oko ivica pite. Pecite slanu pitu do zlatne boje. Pospite rendanim kačkavaljem.

Pita od povrća sa kuvanim testom je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: