Način pripreme
Prvo pripremiti sirup kako bi se dobro ohladio: u šerpu usuti šećer, dodati vodu i vanilin šećer, izmešati. Staviti na vatru i kuvati dok ne dobije potrebnu gustinu (treba da bude gušći). Skloniti sa vatre i ostaviti da se dobro ohladi.
Za rolnice: Maslac otopiti. Uzeti jednu koru, celu je premazati maslacem. Staviti drugu koru te i nju celu premazati maslacem. Preklopiti trećom korom, ali nju ne mazati celu maslacem, već se premaže više od polovine kore, a ostaviti deo koji se premaže eurokremom. Preko eurokrema naneti seckane orahe, urolati.
Iseći na rolnice željene dužine i poređati ih u pleh premazan maslacem. Postupak ponoviti i sa preostalim materijalom (dobijajući još pet rolata-znači-ukupno se dobiju šest rolata).
Sve rolnice poređati u pleh i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Gotove rolnice izvaditi iz rerne i tako vrele ih umakati u hladan sirup, ocediti višak sirupa i ostaviti da se ohlade.
Za valjanje baklavica: U šerpu staviti čokoladu za kuvanje, dodati ulje i otopiti na pari. Valjati baklavice, poređati ih na pek-papir i posuti seckanim orasima. Ostaviti da se čokolada dobro stegne. Servirati i poslužiti.