Krem brule sa jabukama i suvim grožđem

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77023
01/06/2019
"Zaboravite na kalorije - jednostavno se opustite i uživajte u ovom neverovatnom krem bruleu sa jabukama i suvim grožđem "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano88
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jabuke - 450 g, dezertne
  • limun - 1 komad
  • suvo grožđe - 30 g, tamno
  • pavlaka - 600 ml, tečna
  • cimet - 1 štapić
  • jaja - 3 komada, žumance
  • šećer u prahu - 50 g
  • smeđi šećer - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite jabuke, očistite ih od sredine i semenki i isecite ih na kocke. Stavite ih u duboku šerpu, dodajte 2 kašike soka od limuna i 4 kašike vode. Dobro promešajte i stavite da provri na umerenoj vatri. Smanjite jačinu vatre i pokrijte posudu. Dinstajte sastojke oko 15-20 minuta na tihoj vatri - dok voće ne omekša, nakon toga dodajte suvo grožđe i sklonite s vatre.

Odvojte 150 ml pavlake. Preostalih 450 ml stavite da provri zajedno sa štapićem cimeta. Čim pavlaka provri sklonite sa ringle i ostavite oko 10 minuta pod poklopcem, nakon toga izvadite cimet.

Odvojte žumanca od jaja i umutite ih sa šećerom u prahu dok ne pobele. Uz neprestano mešanje dodajte i preostalih 150 ml pavlake. Dodajte smesu od jaja u toplu začinjenu pavlaku i vratite na ringlu. Kuvajte krem oko 15 minuta na tihoj vatri dok se ne zgusne.

Rasporedite smesu od dinstanih jabuka i suvog grožđa na dno 6 malih posudica. Odozgo sipajte krem od pavlake i ohladite u zamrzivaču.

Sipajte po malo smeđeg šećera preko svake porcije i zapecite samo 2-3 minuta na jako zagrejanom grilu, tako da se šećer istopi i da počne da ispušta mehure. Servirajte nakon ponovnog hlađenja.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar