Način pripreme
Rastvaramo kvasac i šećer u blago zagrejanoj vodi. Dodajemo i 70 g brašna, mešamo dobro i ostavljamo na toplom 15 minuta. Nakon što prođe tih 15 minuta smesa je narasla i dodajemo u nju so, ulje i preostalo brašno.
Mešamo dobro i sipamo na nabrašnjenu radnu površinu da zamesimo. Nakon što testo postane glatko, stavljamo ponovo u posudu i pokrivamo vlažnom krpom. Unapred blago zagrevamo rernu i ostavljamo posudu tamo jedan sat.
Nakon sat smesa udvostručuje zapreminu, tada ponovo premesimo i podelimo na 8 malih loptica. Pospemo ih dobro brašnom i ostavljamo ih da odstoje još 20 minuta.
Razvijamo u krugove debljine oko 5 milimetara i kad su nabrašnjeni, ne mažemo ni sa čim drugim odozgo, pečemo u posudi za pečenje pokrivenoj papirom za pečenje.
Rernu uključujemo na 200 stepeni i pečemo 5 minuta sa jedne i 3 minuta sa druge strane.