Najuspešnije brze krofne

03/06/2019
"Odlične krofne, svaki put zagarantovan rezultat - dođite da vam pokažemo kako se prave "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije30
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 127
  • Pregledi tokom meseca358
  • Pregledi tokom sedmice348
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutite jaja sa prstohvatom soli i prstohvatom šećera, dodajte kiselo mleko i dobro promešajte.

Dodajte prosejano brašno, prethodno pomešano sa praškom za pecivo i zamesite meko testo (kad testo prestane da se lepi, prestanite da dodajete brašno).

Preko obilno popsite radnu povšrinu, razvucite testo na koru debljine 0.5 cm.

Isecite koru na romboide, prvougaonike, kocke, krugove ili trouglove i ostavljamo dok se ulje ne ugreje.

U tiganj sipamo više ulja, krofne treba da plivaju - ne da dodiruju dno pleha, ugrejte ga na tihoj vatri i počnite da pržite krofne dok ne dobiju boju po želji.

Gotove krofne poređajte na ubrus da se ocedi višak masti.

Mekane su tokom celog dana (ako ostanu), sa sirom, slatkom ili posute šećerom u prahu u koje ste dodali 1 kesicu vanile.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar