Želirana torta sa jagodama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
04/06/2019
"Kada ima toliko izobilje svežih jagoda, prosto treba da napravite ovu aromatičnu tortu "
Priprema40 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno65 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano80
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešamo maslac, jaje, brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilu i zamesimo testo koje onlikujemo u loptu i stavljamo na dno kalupa sa prstenom za tortu. Pažljivo oblikujemo ivicu i izbušimo koru viljuškom, da ne raste mnogo.

Pečemo koru u prethodno zagrejanoj umerenoj rerni, dok ne pprumeni. Vadimo je i ohladimo.

Rastvaramo želatin u vodi prema instrukcijama, čekamo da nabubri i pretvorimo ga u tečnost na pari ili u mikrotalastnoj na kratko. Sipamo ga u sok i stavljamo u frižider na 10-15 minuta.

Poređamo jagode preko ohlađene kore i prelivamo želatinom, stavljamo u frižider bar na 2 sata.

Vadimo tortu i pomoću oštrog noža je odvajamo od prstena. Dobro je da smo ga prethodno namazali omekšalim maslacem, tako se lakše odvaja.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar