Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne supe»Supa od paradajza»Grčka hladna supa od paradajza

Grčka hladna supa od paradajza

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Grčka hladna supa od paradajza
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Svež paradajz i sveže ceđeno mleko - supa koju ćete sigurno želeti da probate"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 1 kg, dobro uzreo
  • ceđeno kiselo mleko - 200 g
  • voda - 200 ml, hladna
  • maslinovo ulje - 70 ml, ekstra devičansko
  • biber - 2 prstohvata, fino mleveni
  • menta - 1 grančica, sveža
  • sok od limuna - 30 ml
  • so - 2 kašike, ravne
* merne jedinice

Način pripreme

1. Oljuštite paradajz i pasirajte ga ili ga stavite da se samelje u blenderu 2 minuta.

2. Dodajte ceđeno kiselo mleko, hladnu vodu, sok od limuna, biber, maslinovo ulje i samo listove od grančice mente. Sačuvajte nekoliko strukova za ukras.

3. Stavite ponovo u blender na 2 minuta na maksimalnu brzinu ili ako koristite ručni mikser, pasirajte u savršeno glatku i vazdušastu konzistenciju. Po želji dodajte još soka od limuna ili so i biber, da naglasite po vašem ukusu.

4. Sipajte hladnu supu od paradajza u posudice, ukrasite listovima mente, mlazom aromatičnog maslinovog ulja ili ako želite u svaku porciju možete da stavite dodatno po kašiku ceđenog mleka.

Servirajte supu odmah ili čuvajte jedan dan u frižideru ako nećete odmah konzumirati.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: