Način pripreme
Operite paradajz, papriku i krastavac.
Oljuštite krastavac i isecite ga na komade.
Paprike očistite od semenki i drški i takođe ih naseckajte.
Oljuštite luk i beli luk.
U veću posudu stavite paradajz (isečen na krupno), paprike, krastavac, crni luk, beli luk i hleb.
Dodajte maslinovo ulje, sirće, so i biber.
Koristite blender da dobijete pire od smese dok ne postane glatka. Ako više volite ređu paradajz supu, dodajte hladnu vodu dok ne postignete željenu gustinu.
Supu stavite u frižider na najmanje 2-3 sata da se dobro ohladi.
Sipajte supu u tanjire ili posude. Ukrasite aromatičnim krutonima i sa nekoliko kapi maslinovog ulja.
Hladna paradajz supa je raskošna.
Pogledajte i zašto bi trebalo češće da jedete paradajz i naučite kako da prepoznate kvalitetan paradajz iz konzerve.