Hladna paradajz supa

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
9521705
Hladna paradajz supa
Fotografije: Albena Atanasova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Hladna paradajz supa, koju treba da servirate sa krutonima i da uživate u neverovatnoj aromi i ukusu."

Potrebni sastojci

  • paradajz - 1 kg
  • crvena paprika - 1 komad
  • zelena paprika - 1 komad
  • krastavci - 1 komad
  • crveni luk - 1 komad
  • beli luk - 3 čena
  • tost - 2 kriške
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • jabukovo sirće - 2 kašike
  • hladna voda - 500 ml
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite paradajz, papriku i krastavac.

Oljuštite krastavac i isecite ga na komade.

Paprike očistite od semenki i drški i takođe ih naseckajte.

Oljuštite luk i beli luk.

U veću posudu stavite paradajz (isečen na krupno), paprike, krastavac, crni luk, beli luk i hleb.

Dodajte maslinovo ulje, sirće, so i biber.

Koristite blender da dobijete pire od smese dok ne postane glatka. Ako više volite ređu paradajz supu, dodajte hladnu vodu dok ne postignete željenu gustinu.

Supu stavite u frižider na najmanje 2-3 sata da se dobro ohladi.

Sipajte supu u tanjire ili posude. Ukrasite aromatičnim krutonima i sa nekoliko kapi maslinovog ulja.

Hladna paradajz supa je raskošna.

Pogledajte i zašto bi trebalo češće da jedete paradajz i naučite kako da prepoznate kvalitetan paradajz iz konzerve.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: