Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne supe»Supa od paradajza»Gaspačo - hladna supa od paradajza

Gaspačo - hladna supa od paradajza

Gaspačo - hladna supa od paradajza
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Gaspačo možete poslužiti sa prepečenim kriškama hleba Više nego ukusno"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 800 g
  • luk - 1 velika glavica
  • beli luk - 2 čena
  • krastavci - 100 g
  • paprika - 200 g sveža, crvena
  • sok od limuna - 2 kašike
  • jabukovo sirće - 2 kašike
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1/4 kašičice, mleven
  • kim - 1 kašičica, mleven
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • za ukrašavanje
  • krastavci - 100 g
  • bosiljak - nekoliko svežih listova
  • origano - 1/2 kašičice, suv
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite povrće.

Isecite ga na male komade i stavite u blender.

Dodati preostale proizvode /jabukovo sirće, maslinovo ulje, so, mleveni biber i kim/.

Sipajte 200 ml vode.

Sve sameljite dok ne dobijete glatku homogenu paradajz supu.

Gotovu Gaspačo supu ukrasite kockicama krastavca, pospite origanom i dodajte listiće svežeg bosiljka.

Možete poslužiti paradajz Gaspačo supu sa prepečenim kriškama hleba.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: