Način pripreme
Bira se sočan i mekan crveni paradajz. Iseče se na krupne parčiće, a po želji možete pre toga da se oljušti. Dodaju se 5-6 čenova belog luka isečenih na krupni i začini po ukusu.
Sipa se mlaz maslinovog ulja i pomoću miksera ili ručnog miksera sastojci se melju u gustu smesu. AKo je neophdno može da se doda malo vode. Smesa od paradajza se provuče kroz cediljku ili krupnu cediljku da se ostrane semenke.
Nekliko kriški hleba se natopi u vodi, a kad omekšaju iscede se dobro i dodaju u supu.
Ponovo se muti mikserom, da se dobro pomešaju sastojci i stavlja se u frižider.
Supa se obavezno servira ohlađena, po želji posuta krutonima, isečenim na kocke kuvanim jajima, šunkom ili kobasicom po izboru, kao i obaveznim mlazom maslinovog ulja.
Nek vam je ukusno :)