Sos od patlidžana i kiselog mleka

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70363
05/06/2019
"Sos nije prava reč za ovaj aromatični eliksir koji vam trenutno predlažemo "
Priprema20 min.
Kuvanje1 min.
Ukupno21 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano56
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rerna se zagreva unapred do 200 stepeni. Patlidžan se izbuši po celoj površini viljuškom i stavlja se u posudu za pečenje. Peče se oko sat ili dok ne omekša.

Ostavlja se da se potpuno ohladi. Patlidan se isečena na pola po dužini i izgrebe se unutrašnji deo. Ocedi se od suvišne vode.

Zajedno sa kiselim mlekom, maslinovim uljem, sokom od limuna, solju i biberom se blenduje, dok se ne dobije glatka smesa. Prebacuje se i tanjir za serviranje i ohladi se u frižideru najmanje 30 minuta.

Ukrašava se paradajzom po želji. Servira se sa pogačom ili prepečenim kriškama.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar