Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Ražnjići»Pohovani pileći ražnjići

Pohovani pileći ražnjići

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Pohovani pileći ražnjići
Fotografije: Todorova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"I miris, i ukus, i izgled koji mami."

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 kom.
  • mleko - 80 ml
  • senf - 1 kašika
  • začin za piletinu - 1 kašičica
  • biljni začin - 1 kašičica
  • biber - po ukusu
  • pileće belo meso - 300 g
  • prezle - po potrebi
  • štapići za ražnjiće - 5 kom.
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Ručnom žicom za mućenje razmutiti jaja, dodati mleko, senf, začin za piletinu, suvi biljni začin, pobiberiti i sve izmešati.

U smesu dodati na kockice iseckano pileće belo meso i sve izmešati.

Uzeti ražnjić, nabadati piletinu i tako pripremljene ražnjiće uvaljati u prezlu.

Pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane. Staviti na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće.

Savet: Služiti uz pire krompir ili prilog po želji. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: