Način pripreme
Prvo pripremamo krem za tortu od keksa, u 100 ml svežeg mleka sipamo sadržaj kesice, a preostalih 900 ml sipamo u duboku šerpu i stavljamo da se ugreje.
Dodajemo šećer i promešamo. Nakon što se mleko ugreje sipamo rastvoreni krem i neprestano mešamo dok se krem ne zgusne.
Nakon toga u odgovarajući pravougaoni pleh ređamo red keksa i prelivamo kremom, tako dok ne potrošimo krem.
Stavljamo tortu u frižider na 1 sat. Nakon toga umutimo krem od pavlake mikserom, dodajemo 150 ml svežeg mleka, mutimo 4 minuta mikerom.
Operemo i očistimo jagode. Sipamo krem od pavlake odozgo preko torte i ređamo jagode, sečemo ih na pola.
Nakon toga pripremamo želatin, u šolju sipamo hladnu vodu i sipamo želatin, dobro promešamo i nakon toga stavljamo u mikrotalasno na 10 sekudni da se lepo rastvori, pazite da ne provri.
Četkom nanesemo želatin preko voća i vraćamo u frižider.
Na kraju za ukras izrendamo jednu čokoladnu napolitanku odozgo ili neku čokoladu po vašem izboru.
Neka vam je slatko!