Torta od jagoda sa keksom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
05/06/2019
"Nadamo se da ste na dijeti, nadamo se da ste na dijeti, da bi cela torta bila samo za nas "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano80
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 2 paketa
  • sveže mleko - 1150 ml
  • jagode - 300 g
  • šećer - 140 g
  • krem za keks tortu - 1 komad, Dolce Maestro
  • krem od pavlake - 1 komad, kr Oetker
  • napolitanke - 1 komad, čokoladna
  • želatin - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo krem za tortu od keksa, u 100 ml svežeg mleka sipamo sadržaj kesice, a preostalih 900 ml sipamo u duboku šerpu i stavljamo da se ugreje.

Dodajemo šećer i promešamo. Nakon što se mleko ugreje sipamo rastvoreni krem i neprestano mešamo dok se krem ne zgusne.

Nakon toga u odgovarajući pravougaoni pleh ređamo red keksa i prelivamo kremom, tako dok ne potrošimo krem.

Stavljamo tortu u frižider na 1 sat. Nakon toga umutimo krem od pavlake mikserom, dodajemo 150 ml svežeg mleka, mutimo 4 minuta mikerom.

Operemo i očistimo jagode. Sipamo krem od pavlake odozgo preko torte i ređamo jagode, sečemo ih na pola.

Nakon toga pripremamo želatin, u šolju sipamo hladnu vodu i sipamo želatin, dobro promešamo i nakon toga stavljamo u mikrotalasno na 10 sekudni da se lepo rastvori, pazite da ne provri.

Četkom nanesemo želatin preko voća i vraćamo u frižider.

Na kraju za ukras izrendamo jednu čokoladnu napolitanku odozgo ili neku čokoladu po vašem izboru.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar