Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Torta od jagoda sa keksom

Torta od jagoda sa keksom

GenovevaGenoveva
Kuvar
51171k
Torta od jagoda sa keksom
Fotografije: Genoveva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
10
"Nadamo se da ste na dijeti, nadamo se da ste na dijeti, da bi cela torta bila samo za nas"

Potrebni sastojci

  • keks - 2 paketa
  • sveže mleko - 1150 ml
  • jagode - 300 g
  • šećer - 140 g
  • krem za keks tortu - 1 komad, Dolce Maestro
  • krem od pavlake - 1 komad, kr Oetker
  • napolitanke - 1 komad, čokoladna
  • želatin - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo krem za tortu od keksa, u 100 ml svežeg mleka sipamo sadržaj kesice, a preostalih 900 ml sipamo u duboku šerpu i stavljamo da se ugreje.

Dodajemo šećer i promešamo. Nakon što se mleko ugreje sipamo rastvoreni krem i neprestano mešamo dok se krem ne zgusne.

Nakon toga u odgovarajući pravougaoni pleh ređamo red keksa i prelivamo kremom, tako dok ne potrošimo krem.

Stavljamo tortu u frižider na 1 sat. Nakon toga umutimo krem od pavlake mikserom, dodajemo 150 ml svežeg mleka, mutimo 4 minuta mikerom.

Operemo i očistimo jagode. Sipamo krem od pavlake odozgo preko torte i ređamo jagode, sečemo ih na pola.

Nakon toga pripremamo želatin, u šolju sipamo hladnu vodu i sipamo želatin, dobro promešamo i nakon toga stavljamo u mikrotalasno na 10 sekudni da se lepo rastvori, pazite da ne provri.

Četkom nanesemo želatin preko voća i vraćamo u frižider.

Na kraju za ukras izrendamo jednu čokoladnu napolitanku odozgo ili neku čokoladu po vašem izboru.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: