Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta sa Pavlakom»Patišpanj torta sa pavlakom i jagodama

Patišpanj torta sa pavlakom i jagodama

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k445
Patišpanj torta sa pavlakom i jagodama
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
03/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
10
"Nežna patišpanj torta sa jagodama koja se topi u ustima"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 9 kašika
  • brašno - 6 kašika
  • so - 1 prstohvat
  • esencija vanile - 1 kašičica
  • kafa - 1 šolja, instant
  • pavlaka - 400 ml, slatka
  • kisela pavlaka - 400 g
  • krem sir - 125 g
  • jagode - 400 g, sveže
  • kokosovo brašno - karamelizovano, za posipanje
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojte belanca od žumanaca.

Umutite belanca u posudi dodajući i so.

Nakon što se stvori gust krem od belanaca dodajte šećer kaššiku po kašiku i nastavite mućenje.

Dodajte i žumanca jedno po jedno uz neprestano mešanje.

Nakon što se smesa homogenizuje dodajte brašno u porcijama, pomešano sa praškom za pecivo. Mutite odozdo na gore, da ne padnu jaja koja su vazdušasta.

Aromatizujte vanilom.

Podelite testo na dva dela i ispecite patišpanj kore. Prethodno postavite dno posude za pečenje papirom i zagrejte rernu na 200 stepeni.

Umutite pavlaku u vazdušast krem, dodajte krem sir.

Sklopite jednostavnu tortu od pavlake prethodno prskajući kore isntant kafom.

Namažite obilno kremom od pavlake, po sredini stavite isečene jagode.

Namažite dobro tortu kremom, garnirajte svežim jagodama i karamelizovanim kokosovim brašnom.

Ostavite patišpanj tortu sa pavlakom i jagodama da se stegne oko tri sata u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: