Čizkejk sa mentom bez šećera

05/06/2019
"Sa mirisom i obećanjem za sveže leto - raskošan desert koji obavezno morate probati "
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano151
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 1 pakovanje od 190 g
  • maslac - 80 g
  • sitan sir - 400 g, neslan
  • kiselo mleko - 4 % /200 g/
  • želatin - 2 pakovanja od 10 g dr Oetker (on steže brže i najefikasnije)
  • med - po ukusu ili agava
  • menta - nekoliko listova
  • sirup od mente - 1 supena kašika, ako imate
  • slatko - po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojsci su za pleh prečnika 20 cm. Ako želite da čizkejk bude bez grama šećera, zamenite keks i slatko da budu za dijabetičare ili sa stevijom. U početku nisam tako planirala, ali krem je ostao idealan.

Osnova je od keksa i maslaca, nećemo da je komentarišemo. Krem pravimo na sledeći način. Umutimo neslani sitan sir sa kiselim mlekom i listićima mente. Dodajemo med po ukusu i ako imate sirup od mente.

Na kraju stavljamo želatin u mikrotalasnu da se rastvori, mešajte energično da se ne stvore grudivce. Preporučuje se da ostavite sitan sir i kiselo mleko da se ugreju na sobnoj temperaturi, prethodno, da ne preseku želatin.

Sipajte čiz smesu na osnovu od keksa i ostavite čizkejk da se stegne u frižderu.

Na kraju kolač ukrasite slatkom i voćem.

Jednostavan i ukusan desert za male i velike.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar