Janija od luka sa pilećim mesom

06/06/2019
"Dobra hrana se poznaje po mirsu, a nakon toga se zaljubiš u ukus - tako se kod nas desilo sa ovom raskošnom janijom od luka sa pilećim mesom "
Priprema20 min.
Kuvanje65 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano32
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g, može i srca
  • luk - 2 - 3 glavice
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • šargarepa - 2 komada
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • aleva paprika - 1 - 2 kašičice
  • lovorov list - 1 - 2 komada
  • piment - 1 - 2 zrna
  • biber - 6 - 7 zrna
  • paradajz - 1 mala konzerva
  • čubar
  • brašno - 3 supene kašike
  • peršun - 1/2 veze, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo pileća srca ili pileće meso dok ne bude gotovo. Isečemo crni luk na polumesec, beli luk na kriške, šargarepu na kockice.

Stavljamo u šerpu ulje, isečene sastojke i malo ih propžimo sa alevom paprikom.

Nakon toga dodajemo bujon iz kuvanog mesa i još vode ako je potrebno, lovorov list 2-3, u zavisnosti od veličine, piment i biber u zrnu, čubar.

Kuvamo dok ne bude polugotovo, nakon toga dodajemo paradajz i kuvano meso. Na kraju umutimo 2-3 supene kašike brašna sa vodom i sipamo u janiju. Kuvamo do 5 minuta.

Nakon što bude gotov, vadimo lovorov list i dodajemo sveži peršun.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar