Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Kroketi»Kroketi od paradajza

Kroketi od paradajza

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Početnik
1213252
Kroketi od paradajza1 / 2
06/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Dodajte malo sveže salate i dobijate savršeno vegetarijansko jelo"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 500 g
  • rikota - 300 g, namrvljena
  • jaja - 2 komada, umućena
  • žumanca - 2 komada
  • muskatni oraščić - 1/4 kašičice, svež, narendan
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • brašno - 1 šolja (150 g)
  • prezle - 1 šolja (125 g)
  • ulje - 2 šolje, za prženje (500 ml)
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz se blanšira u kipućoj vodi 1 minut. Ocedi se i oljušti se. Sklanjaju se semenke i seče se na krupno i ostavlja se da se ocedi.

Rikota i žumanca se pomešaju u velikoj posudi i mešaju se dok se ne dobije glatka smesa. Dodaju se paradajz, peršun, oraščić, so i biber u meša se dobro.

Oblikuju se kroketi duine oko 4 cm i debljine 2, 5 cm. Treba da se dobije gusta smesa, a ako je retka dodaje se još 1-2 kašike prezli. Kroketi se uvaljaju u brašno, potapaju se u jaja umućena u penu i na kraju u prezle.

Ulje se zagreva na visokoj temperaturi i prže se u malim porcijama oko 10 minuta dok ne postanu zlatasto braon. Vade se rešetkastom kašikom i ocede se dobro na kuhinjskom ubrusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: