Kiflice sa šampanjcem

08/06/2019
"Jedne drugačije kiflice, koje nećete pripremiti sa vinom, nego sa šampanjcem "
Priprema25 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno50 min.
Porcije20
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano58
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 600 g
  • svinjska mast - 250 g
  • šećer u prahu - 100 g + za valjanje
  • šampanjac - 250 ml
  • vanilin šećer - 8 g
  • cimet - 2 prstohvata
  • so - 1 prstohvat
  • ratluk - 280 g (2 kutije)
* merne jedinice

Način pripreme

1. Prosejemo brašno sa 100 g šećera u prahu u posudu i u njih sipamo šampanjac, mast, prstohvat soli, vanilin šećer i cimet.

2. Zamesimo glatko testo, dodajemo brašno ako je mnogo lepljivo ili malo masti i šampanjac, ako vam se čini da je tvrdo. Možete koristiti mikser sa nastavcima za testo.

3. Razvijte testo na tanku koru na brašnom posutoj radnoj površini i isecite trakice ili trouglove. Stavite komade ratluka i uvijte. Možete napraviti oblik po želji.

4. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 160 stepeni 20-25 minuta ili dok ne porumene.

5. Ostavite kiflice sa ratlukom da se ohlade potpuno i pospite ili uvaljajte u šećer u prahu.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar