Kiflice sa šampanjcem

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k898
Kiflice sa šampanjcem
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 6
08/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
20
"Jedne drugačije kiflice, koje nećete pripremiti sa vinom, nego sa šampanjcem"

Potrebni sastojci

  • brašno - 600 g
  • svinjska mast - 250 g
  • šećer u prahu - 100 g + za valjanje
  • šampanjac - 250 ml
  • vanilin šećer - 8 g
  • cimet - 2 prstohvata
  • so - 1 prstohvat
  • ratluk - 280 g (2 kutije)
* merne jedinice

Način pripreme

1. Prosejemo brašno sa 100 g šećera u prahu u posudu i u njih sipamo šampanjac, mast, prstohvat soli, vanilin šećer i cimet.

2. Zamesimo glatko testo, dodajemo brašno ako je mnogo lepljivo ili malo masti i šampanjac, ako vam se čini da je tvrdo. Možete koristiti mikser sa nastavcima za testo.

3. Razvijte testo na tanku koru na brašnom posutoj radnoj površini i isecite trakice ili trouglove. Stavite komade ratluka i uvijte. Možete napraviti oblik po želji.

4. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 160 stepeni 20-25 minuta ili dok ne porumene.

5. Ostavite kiflice sa ratlukom da se ohlade potpuno i pospite ili uvaljajte u šećer u prahu.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: