Torta bez brašna sa rikotom i čokoladnim kapljicama

08/06/2019
"Brašno vam ne treba da biste pripremili ukusnu tortu - evo pogledajte kako se pravi "
Priprema20 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno75 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano44
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada, L
  • šećer - 150 g, kristal
  • rikota - 500 g
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
  • pavlaka - 100 ml 30 %
  • pirinčano brašno - 30 g
  • skrob od krompira - 30 g
  • čokoladne kapljice - 80 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 165-170 g.

Okrugao kalup oko 20/22 cm, namazan i posut sa malo brašna.

Jaja odvojimo na žumanca i belanca.

Žumanca umutimo sa šećerom i vanilom dok se ne udvostruči obim. Dodajemo rikotu, pavlaku i mutimo dok ne dobijemo glatku smesu i meke vrhove.

Pažljivo dodajemo pirinčano brašno, mutimo dok se ne integriše i dodajemo skrob od krompira, ponovo mutimo dok se ne integriše. Na kraju dodajemo čokoladne kapljice, promešamo spatulom.

Belanca umutimo na sneg i dodajemo u porcijama u smesu od žumanaca. Gotovo testo sipamo u kalup.

Pečemo na 165-170 stepeni oko 55/60 minuta.

Nakon što kolač bude gotov, otvaramo malo rernu i ostavljamo unutra na još 30 minuta.

Vadimo, ostavljamo da se ohladi i pospiemo sa malo šećera u prahu.

Odgovarajući desert za ljude koji ne tolerišu gluten, osim toga dijetetski je, zato što nema masti i uprkos tome je sa predivnom, mekanom i kremastom strukturom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar