Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebarca sa marinadom od kiselog mleka

Svinjska rebarca sa marinadom od kiselog mleka

Potrebitel#167180Potrebitel#167180
Kuvar
10029359
Svinjska rebarca sa marinadom od kiselog mleka3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"I kako se kaže, ako imaš dve čaše kiselog mleka, daj jednu bližnjem, da marinira rebarca"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1 kg
  • za marinadu
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - 1/2 kašičice
  • kumin - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica, ravna
  • sok od limuna - 2 kašike
  • ulje - 2 kašike
  • limun - 1 komad, za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Sve sastojke za marinadu promešamo u posudi. Dobro namažemo svako rebarce i poređamo u posudu za pečenje.

Pokrivamo aluminijumskom folijom i ostavljamo da odstoji nekoliko sati (što više to bolje).

Pečemo na 200 stepeni 50 minuta.

Sklanjamo foliju i zapečem još 15 minuta na nižoj temperaturi dok ne dobijemo lepu boju!

Serviramo sa kriškama limuna!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: