Način pripreme
U mlakom mleku rastvoriti kvasac, dodati šećer, 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. Brašno usuti u dublju posudu, dodati nadošli kvasac, jogurt, posoliti, dodati ulje i zamesiti testo. Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da nadođe.
Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i oklagijom razviti u oblik pravougaonika. Jednu stranu zarezati oštrim nožem na 6 mesta. Po testu rasporediti krupno rendani kačkavalj i urolati (početi od dela koji nije zasečen-kao što je prikazano na slici).
Rolat staviti u uzdužni kalup obložen pek-papirom. Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 15 minuta. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.
Gotovu veknu uzvaditi iz rerne, poprskati vodom, prekriti čistom kuhinjskom krpom. Ostaviti da se prohladi pa poslužiti.
Savet: Pre upotrebe, jogurt ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi minimum pola sata, nikako ga ne koristiti odmah nakon vađenja iz frižidera. Prijatno!