Klasična torta Švarcvald

Klasična torta Švarcvald
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Prava klasika! Ako je još uvek niste pripremili, brzo ispravite grešku"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 6 velikih
  • šećer - 1 šolja
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt vanile ili esencija
  • čokolada - 115 g, prirodna, rastopljena na pari
  • brašno - 1 šolja, prosejano
  • za sirup
  • šećer - 1/4 šolje
  • voda - 1/3 šolje
  • liker - 2 supene kašike, od trešanja ili druga vrsta ruma
  • za nadev
  • trešnje - 500 g, očišćene od koštica
  • skrob - 1 supena kašika
  • liker od trešanja - 2 supene kašike
  • pavlaka - 500 g, umućena na sneg, zaslađena
  • čokolada - 100 g, izrendana, za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja, šećer i vanilu na visokoj brzini miksera dok ne dobijete penu.

Rastopite čokoladu na pari i dodajte u smesu, mešajte polako. Dodajte i brašno.

Rasporedite smesu na tri dela i pecite u pelhu 24 cm sa papirom na dnu, proverite čaačkalicom za zube.

Napravite sirup tako što pomešajte šećer i vodu dok ne provri. Rasporedite na tri dela za tri kore.

Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. Dodajte liker.

Nadev napravite tako što u malu šerpu stavite trešnje, nekoliko kašika šećera i 50 ml vode.

Kad provri izvadite trešnje i dodajte skrob. Vratite trešnje u gust krem. Umutite pavlaku na sneg i počnite da sastavljate tortu.

Uzmite prvu koru, ravnomerno sipajte jedan sirup, malo pavlake, krem, trešnje, koru...

Sa strane i odozgo namažite pavlakom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: