Način pripreme
Operemo patlidžane i stavljamo ih na ugrejanu ringlu da se peku po 5-6 minuta sa obe strane. To je veoma važan deo recepta zato što miris dimljenog patlidžana ne može da se napravi na drugačiji način.
Nakon toga ih skidamo sa ringle, isečemo poklopac i napravimo kao čamac. Bacimo ljusku, a mesnati deo sitno iseckamo. Isečemo i jednu glavicu luka, 2-3 čena belog luka, dodajemo i patlidžan i dinstamo u maslinovom ulju. Isečemo pečurke i stavljamo i njih u tiganj.
Dodajemo mleveno meso, alevu papriku, biber i malo soli. Propržimo i dodajemo pirinač. Kad se i on zapeče stavljamo malo paste od paradajza, ostavljamo da se krčka 5 minuta i počinjemo da punimo čamce od patlidžana.
Pošto je mog nadeva bilo više, sipala sam ga oko patlidžana. Dodajemo malo vode, koliko da pokrije pirinač i pečemo u rerni.
Koliko god neskromno zvučalo, kažem vam - ne postoji ovakav ukus!
Obožavaoci patlidžana obavezno treba da probaju.
Sa malo kiselog mleka ... mmm.. jedinstvenooo!