Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Posni čamci od patlidžana

Posni čamci od patlidžana

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
451132958149
Posni čamci od patlidžana
Fotografije: Sevda Andreeva
1 / 2
03/10/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
10
"Užasno ukusni čamci od patlidžana koji opasnom brzinom napuštaju tanjir i plove ka našim stomacima"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 5 komada
  • šaragrepa - 3 komada
  • luk - 4 glavice
  • pečurke - 500 g
  • paradajz - 2 komada
  • peršun - 1 vezica
  • beli luk - 3 čena
  • so
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo patlidžan i ljuštilicom na 3-4 mesta otklonimo koru. Isečemo na pola i posolimo. Ostavljamo da se ocedi gorka tečnost i upijamo salvetom. Zapržimo sa obe strane u ulju i ostavljamo da se ohladi.

Isečemo šargarepe na sitno i zapržimo ih u ulju, dodajemo isečen luk i pržimo dok ne postane prozračan. Sečemo beli luk i dodajemo ga u sastojke u tiganju.

Izdubimo unutrašnjost izdubljenih patlidžana, isečemo ih i pomešamo sa ostalim sastojcima. Dodajemo so, biber i usitnjen peršun.

Promešamo i ovom smesom punimo poređane patlidžane u posudi za pečenje. Odozgo ređamo kriške paradajza i stavljamo da se peku u rerni na 200 stepeni 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: