Način pripreme
Pomešajte kvasac, šećer, so i vodu, umutite viljuškom i pokrijte posudu. Ostavite kvasac da nadođe 10-ak minuta. U posebnoj posudi prosejte brašno i dodajte u njega maslinovo ulje i kvasac.
Zamesite meko i elastično testo. Oblikujte loptu i stavite u namazanu posudu. Pokrijte i ostavite na toplom da se udvostruči.
Ugrejte rernu na 220 stepeni. Namažite pleh za pečenje sa malo maslinovog ulja i ponovo premesite nadošlo testo. Podelite na 4 dela, razvucite svaki.
Na jednu polovinu stavite deo šunke, zelenu salatu, sir i pečurke, ali ostavite 2 cm od kraja, nemojte pokrivati. Namažite ivicu pice sa malo vode i poklopite drugom polovinom.
Učvrstite dobro krajeve, poređajte pripremlje pice kalcone u pleh i namažite umućenim jajetom, pospite biberom i krupnijom solju. Pecite dok ne dobijeze zlatnu boju.