Kalcone

Diana AndrovaDiana Androva
Kuvar
6413333
Kalcone
Fotografije: Diana Androva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Pogledajte kako se pravi kalcone na naš način, da ne kažete posle da vam nismo rekli"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 7 g, suv
  • so - 1/4 kašičice
  • šećer - 1 kašičica
  • voda - 180 ml, mlaka
  • brašno - 300 g, tip 500
  • maslinovo ulje - 2.5 kašičice
  • nadev
  • šunka - 250 g, ivice
  • pečurke - 200 g, konzervisane (isečene na kriške)
  • čedar - 100 g, izrendan
  • zelena salata - 4 - 5 listova (salata roket) sitno iseckana
  • jaja - 1 komad, malo umućeno
  • morska so - 2 kašičice, krupnija
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte kvasac, šećer, so i vodu, umutite viljuškom i pokrijte posudu. Ostavite kvasac da nadođe 10-ak minuta. U posebnoj posudi prosejte brašno i dodajte u njega maslinovo ulje i kvasac.

Zamesite meko i elastično testo. Oblikujte loptu i stavite u namazanu posudu. Pokrijte i ostavite na toplom da se udvostruči.

Ugrejte rernu na 220 stepeni. Namažite pleh za pečenje sa malo maslinovog ulja i ponovo premesite nadošlo testo. Podelite na 4 dela, razvucite svaki.

Na jednu polovinu stavite deo šunke, zelenu salatu, sir i pečurke, ali ostavite 2 cm od kraja, nemojte pokrivati. Namažite ivicu pice sa malo vode i poklopite drugom polovinom.

Učvrstite dobro krajeve, poređajte pripremlje pice kalcone u pleh i namažite umućenim jajetom, pospite biberom i krupnijom solju. Pecite dok ne dobijeze zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: