Način pripreme
1. Izmrvite kvasac u mlakoj vodi sa šećerom i ostavite nekoliko minuta da nadođe-
2. Prosejte brašno u posudi i napravite udubljenje. U njega sipajte maslinovo ulje, so i nadošao kvasac. Zamesite glatko i elastično testo, ostavite ga pokriveno krpom 30-40 minuta ili dok se ne udvpstruči.
3. Oblikujte nadošlo testo na loptu i razvucite na tanku koru na brašnom posutoj radnoj površini ili direktno na sloju papira za pečenje.
4. Rasporedite kačkavalj, isečen na tanke trake, ostavite 4-5 cm od ivica, kasnije ih savijte ka unutra i učvrtite. Pređite oklagijom odozgo da biste spljeskali i istanjite maksimalno. Tako ćete dobiti koru za picu sa nadevom od kačkavalja.
4. Namažite površinu pice paradajz sosm, pospite origanom i odozgo poređajte komade sveže mocarele i kobasice. Završite posipajući zrelom mocarelom.
5. Pecite picu na 220 stepeni 15 minuta u prethodno ugrejanoj rerni.
Prijatno!