Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Preklopljena pica»Pica kalcone sa mlevenim mesom

Pica kalcone sa mlevenim mesom

Pica kalcone sa mlevenim mesom
Fotografije: stanimira karadjova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Brza pica kalcone za gladne ljude"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 500 g
  • šećer - 1/2 kašičice
  • suvi kvasac - 7 g
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • so - 1 kašičica
  • voda - 250 ml, mlaka
  • Za nadev
  • mleveno meso - 250 g
  • kačkavalj - 200 g
  • jaja - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • paradajz pire - 3 supene kašike
  • origano - 1 prstohvat
  • biber - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Propržimo mleveno meso sa lukom i nakon toga dodajemo paradajz pire, promešamo i začinimo origanom i biberom. Skidamo sa ringle da se ohladi.

Za to vreme pripremamo testo.

U kontejner mini pekare stavljamo vodu, šećer, maslinovo ulje i so, odozgo sipamo brašno pomešano sa kvascem. Uključujemo uređaj da mesi glatko testo, vadimo ga i ostavljamo da naraste dok ne udvostruči svoju zapreminu.

Kada naraste, podelimo na 4 dela i svaki razvučemo u okruglu koru debljine 3 mm. U jedan kraj stavljamo preprženo mleveno mes i izrendani kačkavalj.

Poklopimo, pritisnemo krajeve i ostavljamo da odmori 30 minuta. Odozgo premazujemo umućenim jajetom.

Stavljamo u tepsiju obloženu papirom zta pečenje i pečemo zatvorene pice na 200 stepeni 20 minuta.

Kada izvadimo picu iz rerne, naprskamo vodom i prekrijemo krpom da omekša, ukoliko volimo da na pica bude hrskava, preskačemo ovaj korak.

Pica kalcone sa mlevenim mesom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: