Način pripreme
Propržimo mleveno meso sa lukom i nakon toga dodajemo paradajz pire, promešamo i začinimo origanom i biberom. Skidamo sa ringle da se ohladi.
Za to vreme pripremamo testo.
U kontejner mini pekare stavljamo vodu, šećer, maslinovo ulje i so, odozgo sipamo brašno pomešano sa kvascem. Uključujemo uređaj da mesi glatko testo, vadimo ga i ostavljamo da naraste dok ne udvostruči svoju zapreminu.
Kada naraste, podelimo na 4 dela i svaki razvučemo u okruglu koru debljine 3 mm. U jedan kraj stavljamo preprženo mleveno mes i izrendani kačkavalj.
Poklopimo, pritisnemo krajeve i ostavljamo da odmori 30 minuta. Odozgo premazujemo umućenim jajetom.
Stavljamo u tepsiju obloženu papirom zta pečenje i pečemo zatvorene pice na 200 stepeni 20 minuta.
Kada izvadimo picu iz rerne, naprskamo vodom i prekrijemo krpom da omekša, ukoliko volimo da na pica bude hrskava, preskačemo ovaj korak.
Pica kalcone sa mlevenim mesom je gotova.